Matenliefde

Beschrijving

In "Matenliefde" speelt Wim Schelkens (°1970) een jonge ex-militair die na een missie kampt met een post-traumatische stress-stoornis (PTSS). Om rust in zijn hoofd te vinden, trekt hij zich zo vaak als kan terug in een kale, witte kamer met enkel een tafel en een stoel. Vindt hij zo een manier om zijn leven met zijn vrouw en zoontje terug op de rails te krijgen? Of is de kwelling van zijn oorlogstrauma zo groot dat hij alleen maar verder wegzakt in de ellende?

Wim studeerde welsprekendheid en toneel aan het Stedelijk Conservatorium in Mechelen. Voor zijn afstudeerrol in een bewerking van "Mémé, de peetmoeder" (Jan Sobrie) kreeg hij in 2018 de "prijs 't Arselnaal/Lazarus". In 2019 begon hij aan de opleiding verteltheater aan hetzelfde conservatorium. Hij legde zich toe op de monoloog. Als gevolg van de gezondheidscrisis kan hij pas nu voor publiek spelen. "Matenliefde" is meteen ook zijn eindexamen in het conservatorium.

Door de oorlog in Oekraïne, waar duizenden mannen op nauwelijks duizend kilometer van hier de rauwe confrontatie met het oorlogsgeweld moeten ondergaan, is het thema van deze monoloog plots bijzonder actueel!

Auteur

Theo Monkhorst

Regie

Willem Verheyden

Tickets voor deze voorstelling kosten €10

Voorstellingen

Datum Tijd
zaterdag 04 juni 2022 20:15