Theater De Moedertaal
Nieuwsbrief 18
TDM Theater De Moedertaal
Uw zitje voor een avondje uit
Seizoen 2021-2022
Hoveniersstraat 54 2800 Mechelen
Beste theaterliefhebber,

Het kinderstuk is afgelopen, maar het seizoen in ons theater zit er nog niet op. Hieronder vind je 2 producties die dit seizoen nog op ons podium zullen staan.

Ondertussen hebben we ook nieuwe data gevonden voor de musical "Edith & Simone" die door corona uitgesteld werd. De productie zal hernomen worden tussen 30 september en 8 oktober. De mensen die al tickets hadden zullen binnenkort een mail ontvangen met info hoe ze hun tickets kunnen omboeken.

Matenliefde04 juni 2022: Wim Schelkens in Matenliefde (Theo Monkhorst) in een regie van Willem Verheyden

Wim Schelkens brengt deze monoloog op ons podium als benefiet om ons theater te steunen.

In "Matenliefde" speelt Wim Schelkens (°1970) een jonge ex-militair die na een missie kampt met een post-traumatische stress-stoornis (PTSS). Om rust in zijn hoofd te vinden, trekt hij zich zo vaak als kan terug in een kale, witte kamer met enkel een tafel en een stoel. Vindt hij zo een manier om zijn leven met zijn vrouw en zoontje terug op de rails te krijgen? Of is de kwelling van zijn oorlogstrauma zo groot dat hij alleen maar verder wegzakt in de ellende?

Wim studeerde welsprekendheid en toneel aan het Stedelijk Conservatorium in Mechelen. Voor zijn afstudeerrol in een bewerking van "Mémé, de peetmoeder" (Jan Sobrie) kreeg hij in 2018 de "prijs 't Arselnaal/Lazarus". In 2019 begon hij aan de opleiding verteltheater aan hetzelfde conservatorium. Hij legde zich toe op de monoloog. Als gevolg van de gezondheidscrisis kan hij pas nu voor publiek spelen. "Matenliefde" is meteen ook zijn eindexamen in het conservatorium.

Door de oorlog in Oekraïne, waar duizenden mannen op nauwelijks duizend kilometer van hier de rauwe confrontatie met het oorlogsgeweld moeten ondergaan, is het thema van deze monoloog plots bijzonder actueel!

Info & Tickets: https://www.demoedertaal.be/matenliefde

Ge-tic-t18 juni 2022: Toneelgroep Majstro brengt de komedie "Ge-tic-t" van Laurent Baffie.

Zes mensen ontmoeten elkaar in de wachtkamer van de dokter, allen hebben dezelfde reden van hun bezoek, namelijk van hun "tic" afgeraken, Maar door dat de dokter op luchthaven vast zit kan hij niet op tijd zijn patiƫnten ontvangen, en waardoor deze zes mensen zitten te wachten en op zichzelf aangewezen zijn, Dat hierdoor dolkomische situaties ontstaan spreekt voor zich, Een leuke theateravond gegarandeerd voor iedereen die niet bang is om zelf een van deze "tics" over te krijgen.

Reservering: [email protected]Met vriendelijke groeten
Uw TDM Theater De Moedertaal
Deze e-mail werd verstuurd omdat u zich inschreef voor onze nieuwsbrief. Wanneer iets onduidelijk is, mag u op deze e-mail antwoorden.