Theater De Moedertaal
Nieuwsbrief 16
TDM Theater De Moedertaal
Uw zitje voor een avondje uit
Seizoen 2021-2022
Hoveniersstraat 54 2800 Mechelen
Beste theaterliefhebber,

We komen terug op de planken!

Na de verplichte annulering van onze kinderproductie "Tinus en de Toverkist" in de maand december en de repetitiestop tot 28 januari zijn we terug begonnen met de repetities. Samen met de cast hebben we naar vervangende speeldata gezocht. En zoals bij de verkiezing van een nieuwe paus is er witte rook uit de schouwpijp van TDM gekomen.

De nieuwe data zijn bekend en staan op onze website. De reservaties voor deze voorstellingen starten op 20 maart 2022. De mensen die al tickets hebben krijgen binnenkort van ons een mail krijgen om als eerste hun tickets om te boeken naar de nieuwe data. Voor de zaalcapaciteit baseren wij ons op de coronavoorschriften van het moment en bekijken of we die kunnen verhogen of verlagen.

Door de Corona-crisis zullen onze kindervoorstellingen de enige productie van het lopende seizoen worden. Ondertussen hebben we ook een beslissing genomen in verband met de twee producties die we niet hebben kunnen spelen zoals gepland. TDM heeft besloten om de voorstellingen van "als ma van huis is" (origineel gepland in maart 2020) definitief te schrappen. Dit is een spijtige beslissing voor iedereen die betrokken was bij deze productie, maar we vonden geen andere oplossing. De voorstellingen nog verder doorschuiven naar 2023 leek ons te moeilijk. We hebben een paar pogingen gedaan om terug op te starten, maar telkens heeft het virus stokken in de wielen gestoken. De mensen die tickets hebben gekocht gaan hierover een aparte mail ontvangen met een regeling.

De productie "Edith en Simone" (origineel gepland in april/mei 2020) plannen we nu bij het begin van het nieuwe seizoen 22/23 (eind september/begin oktober). Momenteel bekijken we dit alternatief met de cast van deze productie.

TDM hoopt dat de toekomst van het vrijetijdstheater er terug als normaal gaat uitzien in de komende periode. De hele crisis heeft ons enorm hard getroffen en zeker omdat we over een eigen theaterzaal beschikken. De vaste kosten bleven doorlopen en er waren zo goed als geen inkomsten. Onze financiële reserve is hierdoor naar een absoluut dieptepunt gedaald, maar we blijven er de moed inhouden en hopen op betere tijden.

Uw steun zal ons hierbij zeker helpen om er voor te zorgen dat TDM ook in de toekomst "uw zitje voor een avondje uit" zal blijven.

TDM extra!

28 april 2022: Hypnose Theatershow Rozeschijn en Manegeur
The Charming Hypnotist Dominik Messiaen
Tickets: www.charminghypnotist.com

4 juni 2022: Wim Schelkens in Matenliefde (Theo Monkhorst) in een regie van Willem Verheyden

Met vriendelijke groeten
Uw TDM Theater De Moedertaal
Deze e-mail werd verstuurd omdat u zich inschreef voor onze nieuwsbrief. Wanneer iets onduidelijk is, mag u op deze e-mail antwoorden.